Soort klachten

Heel veel mensen hebben doorlopend last van vermoeidheidsklachten en voelen zich de hele tijd moe, soms zelfs extreem moe of juist afwisselend: dan weer moe, dan weer fit - zonder dat ze er achter komen waardoor dit komt.

Een veel voorkomende reden voor het ontstaan van vermoeidheidsklachten komt voort uit de leefstijl van de mens. Zaken die een rol kunnen spelen zijn eet en drinkgewoonten. Een overmatige inname van alcohol speelt in veel gevallen een rol bij vermoeidheidsklachten. Vermoeidheid kan in dat geval gepaard gaan met slecht slapen en maagpijn. Ook overmatig gebruik van cafeïne en suikers hebben invloed omdat zij de duur en kwaliteit van de slaap kunnen beinvloeden. Volkoren producten bieden complexe koolhydraten die langzaam worden verteerd en zorgen dus voor een betere verdeling van de energie i.p.v. een piek bij de meest gebruikte 'opkikkers'. Een gebalanceerd dieet zorgt er bij de meeste mensen voor dat zij zich energiek en fit voelen.

Slaap tekort resulteerd uiteraard ook in vermoeidheidsklachten. Zoals altijd heeft het één effect op het andere en belanden mensen soms in een vicieus cirkeltje of liever gezegd een neergaande spiraal. Zo kunnen vermoeidheidsklachten weer zorgen voor een slaap tekort.

Vermoeidheidsklachten kunnen ook ontstaan door medische redenen. Bloedarmoede is bijvoorbeeld een veel voorkomende oorzaak van vermoeidheidsklachten. Klachten kunnen dan gepaard gaan met hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en transpiratie. Ook kortademigheid en hartkloppingen kunnen wijzen op bloedarmoede. In de meeste gevalllen gaat het om een tekort aan ijzer.

Andere oorzaken kunnen tekorten aan belangrijke voedingsstoffen zijn, schildklierproblemen, diabetes en depressies. Ook een naderend hartinfarct kan vermoeidheidsklachten veroorzaken.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van vermoeidheids klachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.