Soort klachten

Een schimmelinfectie wordt ook wel een candida infectie genoemd. In een gezond lichaam heb je normale hoeveelheden candida gist in je lichaam zitten. Ieder mens heeft de schimmel in het lichaam die een bijdrage leveren aan een goede darmwerking en immuunsysteem.

Wanneer de balans tussen 'goede' en 'slechte' bacteriën verstoord raakt kan er sprake zijn van een schimmelinfectie. Schimmels komen niet alleen voor mij mensen maar ook bij dieren vruchten en planten. Er zijn vele soorten schimmels die niet allemaal gevaarlijk zijn voor mensen.

Schimmels manifesteren zich bij mensen meestal op de huid wat normaal gesproken geen grote problemen oplevert. Voor het ontstaan van schimmels zijn een aantal factoren noodzakelijk zoals wamte en een hoge vochtigheidsgraad. Bij mensen komen schimmels daarom het meeste voor op plekken waar de huid niet goed kan ademen zoals onder de armen of in het kruis. Schimmels kunnen ongemakken veroorzaken zoals jeuk, schilferende huid, blaasjes etc. Wanneer er sprake is van overgoei van schimmels dan krijgen de slechte bacteriën de overhand en kunnen de klachten uitgebreid worden hoofdpijn, oververmoeidheid, ernstige huidklachten etc.In dat geval krijgt het immuunsysteem het zwaar te verduren en is het lichaam meer ontvankelijk voor andere ziekten en klachten.

Wanneer je denkt dat je een schimmelinfectie hebt is het allereerst belangrijk om te kijken waardoor de onbalans is veroorzaakt. Komt het door antibiotica? De pil? Dieet? Alcohol? Stress? Of heb je een schimmelinfectie gekregen van iemand anders?

Het vaststellen van een schimmelinfectie is lastig waardoor er vaak dingen over het hoofd worden gezien. Het gevolg is dat mensen soms jaren last hebben van klachten waarvan de oorzaak niet echt is te achterhalen. De arts heeft de symptomen behandeld maar niet verder gekeken naar andere problemen.

Veel voorkomende schimmelinfecties zijn vaginale schimmel, mondschimmel, voetschimmel. Onderzoek laat zien dat 80% van de vrouwen minstens een keer in het leven te maken krijgt met een vaginale schimmelinfectie. Ook mannen kunnen een genitale schimmelinfectie oplopen die medisch moeilijk te behandelen is. Het risico voor het krijgen van een schimmelinfectie neemt toe bij het gebruik van antibiotica omdat deze het immuunsysteem tijdelijk aantast. Hoe sterker je immuunsysteem hoe groter de weerstand tegen schimmelinfectie.

De behandeling van schimmelinfecties door medicijnen is niet altijd effectief en heeft vaak bijwerkingen. Een schimmelinfectie kan worden verminderd door een juist dieet en een versterkt immuunsysteem.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van schimmel klachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.