Soort klachten

Reumatoïde artritis is een ziekte die gepaard gaat met een pijnlijke ontsteking in de gewrichten. Bij de eerste verschijnselen van gewrichtsklachten is het meestal nog niet duidelijk of er sprake is van reumatoïde artritis.

Ongeveer een op de tien Nederlanders heeft langdurige reumatische klachten. Als men over reuma praat denken wij vaak aan reumatoide atritis of artrose, maar er zijn verschillende soorten reuma. Reuma is namelijk eigenlijk een verzamelnaam voor meer dan tweehonderd reumatische aandoeningen.

Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat uw lichaam antistoffen maakt tegen uw eigen lichaam, in dit geval tegen het weefsel aan de binnenkant van het gewricht. De antistoffen veroorzaken een ontsteking die de gewrichten kan beschadigen. Waarom iemand reumatoïde artritis krijgt, is niet bekend. Erfelijkheid speelt nauwelijks een rol. Reumatoïde artritis kan al op jonge leeftijd ontstaan.

Artrose is een van de reumatische aandoeningen waarbij het gewrichtskraakbeen achteruit gaat in kwaliteit. Kraakbaan functioneert normaal gesproken als een beschermend laagje tussen verschillende boteinden, ze zorgen ervoor dat de botten niet over elkaar schuren. In artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen geleidelijk achteruit, waardoor de botten met elkaar in aanraking kunnen komen. Hierdoor kunnen ontstekingen ontstaan. Deze vorm van reuma komt voornamelijk voor in de nek, onderrug, heupen, knieën of handen. In Nederland zijn er ongeveer 1,1 miljoen mensen met artrose.

Bij weke delen reuma heeft men last van weke delen zoals de spieren, pezen en aanhechtingsbanden. Voorbeelden zijn een slijmbeursontsteking (bursitis) of peesontsteking (tendinitis). Een ander voorbeeld van weke-delen reuma is fibromyalgie, waarbij men vooral last heeft van pijnklachten in de spieren en pezen. In Nederland zijn er ongeveer 240.000 mensen met weke-delen reuma.

Iedereen kan reuma krijgen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht of manier van leven. Er is dan ook weinig dat je kunt doen om reuma te voorkomen.  De beste behandeling of therapie is verschillend per persoon en per vorm van reuma. Overleg met je reumatoloog is noodzakelijk. Ondanks het feit dat een chronische reumatische aandoening niet kan worden genezen zijn er veel mogelijkheden om de klachten en gevolgen te beperken.

Soms is er geen sprake van reuma maar gaat het om langdurige gewrichtsklachten waardoor de klachten reumatisch lijken. Zo kan een gewricht ontstoken zijn. In dat geval is rust noodzakelijk om de ontsteking te laten genezen. Wanneer er sprake is van slecht doorbloede gewrichten kan genezing veel tijd in beslag nemen. Na genezing kan beweging helpen de klachten verder te verminderen of te voorkomen.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van reumatische klachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.