Soort klachten

Een parasiet is een organisme dat zich hecht aan een "gastheer" en daardoor schade aanricht. De parasiet gebruikt de gastheer als voeding waardoor deze verzwakt. Parasieten komen voor bij planten en dieren: luizen, vlooien of wormen bijvoorbeeld zijn parasieten.

Bij mensen ontstaan parasitaire klachten vooral bij infectie met darmparasieten. De dikke darmparasiet die het meeste voorkomt, is Dientamoeba fragilis; 17-33% van de mensen met darmklachten blijkt deze parasiet bij zich te dragen. Darmklachten staan vaak niet voorop; wel moeheid, haaruitval en soms ook huid- of gewrichtsklachten. Men kan in de medische praktijk grote successen boeken door een Dientamoeba fragilis besmetting op te sporen, want veel patiënten zijn al jarenlang vermoeid zonder dat er ooit een oorzaak is gevonden. Nadat de parasiet weg is, keert de energie weer terug. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle vermoeidheid door deze parasiet wordt veroorzaakt. Het komt ook voor dat nadat de parasieten weg zijn, de vermoeidheid nog steeds bestaat en deze een andere oorzaak had. Blastocystis hominis komt zeer vaak samen voor met Dientamoeba fragilis. Blastocysten zijn zeer moeilijk weg te krijgen.

De meest voorkomende manieren van besmetting zijn het toilet en dan met name de kraan of deurknop. Dit komt vooral voor in het buitenland waar soms een minder goede hygiëne heerst. Besmetting kan ook voorkomen bij verpleging, psychiatrische instituten of bijvooroobeeld de peuterspeelzaal. Loodgieters en andere personen werkzaam in de vuilverwerking lopen grotere risico's. Parasieten kunnen ook overgedragen worden door voedsel wanneer dit al is besmet met parasieten of wanneer dit besmet wordt door keukenpersoneel. Alleen heet voedsel dat met een lepel wordt opgeschept en dus gebakken, gekookt, gegrild of gefrituurd voedsel dat niet met de hand wordt aangeraakt, is veilig.

In het buitenland bestaat risico op besmetting door het drinken van vervuild kraanwater of bijvoorbeeld de groenten die daarmee zijn gewassen. Kinderen kunnen tijdens de bevalling besmet worden door de moeder. Ook tijdens sexueel contact kan een parasitare besmetting worden overgedragen.

In Nederland is het voldoende om goede hygiëne te onderhouden en regelmatig uw handen te wassen. Doe dat vooral na toiletgebruik en voor het eten.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van parasitaire klachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.