Soort klachten

Mensen met eczeem lijken over een huidtype te beschikken dat slecht in staat is zichzelf gezond te houden.

Eczeem is een oppervlakkige huidaandoening en wordt ook wel dermatitis genoemd. Het is een (allergische) ontstekingsreactie van je huid die jeuk en roodheid veroorzaakt. Eczeem komt vaak voor, in alle leeftijdsklassen en kan erfelijk zijn. Vooral jongere kinderen hebben er last van, maar het kan zich ook op latere leeftijd ontwikkelen. Een hardnekkige fabel is dat eczeem besmettelijk zou zijn. Dit is niet het geval; je kunt dus niet besmet raken door bijvoorbeeld iemand met eczeem aan te raken of in hetzelfde zwembad te zwemmen.

De precieze oorzaak van eczeem is ook voor de wetenschap nog vaak een raadsel. Het staat vast dat een heleboel factoren van invloed zijn. Eczeem kan bijvoorbeeld ontstaan door allergische reacties op voedingsmiddelen en of metalen. Niet alle delen van de huid zijn even gevoelig, eczaam manifesteerd zich vaak op vaste plekken. Het al dan niet makkelijk ontstaan van eczeem kan ook genetisch bepaald zijn. Som is het ontstaan van eczaam zelfs terug te leiden tot stress.

Bij personen die regelmatig te maken hebben met uitbraken van eczeem is vaak sprake van stress en of angst. In dat geval wordt gesproken van stress-eczeem. Er zijn verschillende studies die een verband leggen tussen stress en de ujitbraak van eczaam of aantonen dat een eczaam uitbraak ernstiger is bij stress dan normaal gesproken het zou zijn. Stress vormt dus vrijwel zeker een rol bij personen die gevoelig zijn voor deze aandoening.

Eczaam ontstaat doordat ons lichaam een teveel aan Cortisol

Zoals je misschien wel weet produceert ons lichaam een hormoon dat verantwoordelijk is voor de typische gevoelens die gepaard gaan met stress. Dit hormoon, cortisol genaamd, heeft wel degelijk een aantal nuttige functies voor ons lichaam. Zo reguleert het onder andere ons glucosemetabolisme, onze bloeddruk en ons immuunsysteem.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van huidklachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.