Soort klachten

Een hormoonstoornis is een stoornis in de hormoonhuishouding. Het lichaam maakt veel verschillende soorten hormonen aan. Deze hormonen reguleren de groei en ontwikkeling van het lichaam, maar bepaalde ook de stofwisseling, de werking van het lichaam en het ritme. Een hormoonstoornis kan ontstaan door erfelijkheid, een ziekte of aangeboren zijn. Soms is ook een tumor de veroorzaker. Ook kan er een klier ontbreken waardoor het onmogelijk is om een bepaald hormoon aan te maken.

Wanneer er sprake is van hormonale klachten zal een bepaalde functie van het lichaam verstoord raken. Dit kan verschillende gevolgen hebben voor andere functies en bijvoorbeeld tot groeistoornissen leiden. Ook de geest kan beïnvloed worden door hormonale klachten. Dit kan uiteindelijk resulteren in psychische klachten.

Een van de meest bekende hormoonstoornissen is diabetes. Bij diabetes is sprake van een te hoge bloedzuikerspiegel. Hormonale klachten zijn soms sexe gerelateerd zoals PCOS (minimale eisprong) of PMS (Menstruatieklachten) bij de vrouw en erectiestoornis bij de man. Een veel voorkomende hormonale afwijking is echter een te traag of snel werkende schildklier. Schildklieren die te snel of te traag werken kunnen leiden tot verlies of toename van het lichaamsgewicht. Een ander bijeffect is vaak vermoeidheid.

Behandeling van hormonale klachten wordt meestal gedaan door het innemen van medicijnen in de vorm van een hormoon die ontbreekt in de hormonale balans of een stof die juist een teveel aan een ongewenste hormoon in het lichaam afbreekt of de productie er van afremt. Ernstige vormen van hormoonstoornissen moeten door een arts worden behandeld. Deze behandeling kan echter vaak worden ondersteund door Bioresonantie en een verbeterd leefpatroon.

Lichte vormen van hormoonstoornissen kunnen echter primair door de toepassing van Bioresonantietherapie worden behandeld.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van hormonale klachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.