Soort klachten

Vijtien tot twintig procent van de bevolking heeft er last van: Hooikoorts. Hooikoorts is niet te genezen maar de juiste behandeling kan de klachten wel verminderen. Door op tijd in te springen op de periodes waarin de hooikoorts kans het grootst is kan de allergische reactie verminderd en soms zelfs helemaal weggenomen worden.

Hooikoorts wordt veroorzaakt door door allergie voor stuifmeel (pollen) van planten zoals grassen en boomsoorten. De stof die de hooikoorts veroorzaakt wordt door de wind verspreid waardoor het voor de hooikoortspatient moeilijk wordt de allergie te vermijden. Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie. Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem. Bij personen met hooikoorts reageert het afweersysteem ook op onschuldige stoffen zoals stuifmeel. Hooikoorts komt voor bij 12% tot 28% van alle Nederlanders en Belgen, en zo'n 10% van de Westerse bevolking. Hooikoorts heeft niets met hooi of koorts te maken, de naam komt van de tijd waarin de klachten voorkomen: het hooiseizoen.

Als ons lichaam een vreemde stof binnenkrijgt maken de cellen die voorkomen in de luchtwegen en longen histamine aan. Histamine zorgt voor het verwijden van de bloedvaten, zodat de antistoffen kunnen worden aangevoerd. Deze histaminereactie is dus goed. Pollen zijn onschadelijk voor ons, maar er komt wel histamine vrij om de 'indringers' onschadelijk te maken. Bij een overmatige of ongewenste histaminereactie wordt er een teveel aan histamine aangemaakt, waardoor de slijmvliezen rood worden en opzwellen en er een overmatige slijmproductie ontstaat. Dit is bij hooikoorts het geval.

Zoals met de meeste allergieën wordt de hooikoorts doorgaans langzaam opgebouwd. Bij de meeste personen die te maken krijgen met hooikoorts manifesteren de klachten zich tussen het 8e en 25e jaar. Hooikoorts komt doorgaans jaarlijks terug in het seizoen waarin de belasting het hoogst is. Wanneer hooikoortspatienten ouder worden verminderen de klachten vaak en kunnen zelfs geheel verdwijnen. Oudere personen die nooit hooikoorts hebben gehad krijgen deze zelden nog.

De hooikoorts periode valt samen met de bloeiperiode van bomen en grassen. Dit kan vanaf januari tot en met september zijn. De klachten zijn het hevigst wanneer de pollenconcentratie het hoogst is, meestal op warme, winderige dagen.

Hooikoorts is in veel gevallen te bestrijden met medicijnen maar deze kennen vaak bijwerkingen.

De klachten die zich bij hooikoorts manifesteren kunnen bestaan uit (een combinatie van): Niezen, jeukende of pijnlijke neus, loopneus, kortademigheid, jeukende, tranende en/of rode ogen, hoofdpijn, vermoeidheid enzovoort.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van hooikoorts met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.