Soort klachten

Een gewricht is het ‘scharnier’ tussen twee botten. Soms raken het bot, kraakbeen of gewrichtskapsel geïrriteerd en dat geeft klachten. Gewrichtsklachten ontstaan vaak door overbelasting of artrose, en soms door een ontsteking.

De meeste gewrichtsklachten gaan vanzelf over. Artrose echter niet. In het begin zijn de klachten wisselend en op den duur kunnen ze verergeren. Beweging is noodzakelijk om gewrichtsklachten te voorkomen of te verminderen. Wanneer u niet gewend bent te bewegen bouwt u de tijd die u aan uw oefeningen besteed stap voor stap uit tot minimaal een half uur per dag. Gewrichtsklachten kunnen echter ook ontstaan door overbelasting. Overbelasting kan voorkomen bij excessief sporten en dan met name de sporten waarbij uw gewrichten zwaar of langdurig belast. Ook bepaalde werkzaamheden kunnen gewrichtsklachten veroorzaken. Soms is een minder zwaar sporten of op een andere manier werken voldoende om de gewrichtsklachten te doen afnemen.

Soms is het nodig dat een fysiotherapeut of oefentherapeut u begeleidt. De fysio- of oefentherapeut geeft aan hoever u kunt gaan en welke bewegingen passen bij de gewrichtsklachten die u heeft. Soms zijn de gewrichtsklachten hardnekkig. U maakt zich dan misschien zorgen dat u last heeft van reumatoïde artritis (reuma). Die kans bestaat als u ook ontstekingsverschijnselen heeft, zoals gloeien en zwelling of wanneer de klachten langer dan 3 weken aanhouden.

Gewrichtsklachten kunnen ook ontstaan tijdens de overgang doordat de slijmvlieven minder bescherming bieden en de gewrichten gevoeliger worden.

Een andere oorzaak kan de aanmaak van zure afvalproducten zijn, denk maar aan het melkzuur uit je spieren. Veel voeding wordt uiteindelijk omgezet in een zure of basische rest. Het lichaam handhaaft de zuur-basen balans in de bindweefsels. Het kost echter meer moeite om zuren uit te scheiden via de lever, nieren en longen. Een overschot aan ‘zuren’ in de weefsels kan net als als melkzuur, voor stijfheid, pijn en vermoeidheid zorgen. Zeker bij reuma patienten aangezien bij deze personen onder andere de bindweefsels zijn aangetast. In die gevallen kan het behulpzaam zijn de zuur-basen balans in de gaten te houden. Uw voedingsamenstelling oefent invloed uit op deze balans. Verzurende voedingsmiddelen zijn niet slecht maar mogen de hoeveelheid basische voedingsmiddelen niet overstijgen. Een balans die uitslaat naar een licht basen overschot is optimaal.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van gewrichtsklachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.