Soort klachten

Maagklachten komen veel voor. Ongeveer één op de vier mensen in Nederland heeft er wel eens last van. In sommige gevallen gaat het om brandend maagzuur of om een maagzweer. Een andere mogelijke oorzaak van maagklachten is een ontsteking van het maagslijmvlies (gastritis).

Maagklachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren. Van bepaalde voedingsmiddelen is bekend dat ze klachten kunnen verergeren. Uw leefstijl heeft ook invloed op de conditie van uw maag. Voldoende lichaamsbeweging, een gezond lichaamsgewicht en niet roken kunnen maagklachten voorkomen of verminderen. In veel gevallen ontstaan maagklachten door een combinatie van factoren, bijvoorbeeld een ongezond voedingspatroon in combinatie met weinig lichaamsbeweging. Daarnaast kunnen ook andere aandoeningen leiden tot maagklachten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan branden maagzuur of Gastritis (Maagslijmvlies ontsteking). Een maagzweer zal in de meeste gevallen ook tot maagklachten lijden. Maagklachten kunnen ook een meer ernstige oorzaak hebben, zoals maagkanker.

Maagklachten kunnen ook functioneel zijn. De klachten worden in dat geval veroorzaakt door een stoornis in het lichaam en ontstaan waarschijnlijk door een overgevoelige maag en/of verstoorde bewegingen van de maag. Deze klachten zijn over het algemeen medisch gezien niet ernstig maar voor vele patiënten erg vervelend en soms pijnlijk. Maagklachten kunnen van grote invloed zijn op uw dagelijks leven. De twee meest voorkomende oorzaken van functionele maagklachten zijn een overgevoelige maag en een luie maag (vertraagde maagontlediging).  Bij een luie maag trekt de maagspier te weinig of te onregelmatig samen. Het voedsel wordt hierdoor niet goed fijngemalen en blijft langer in de maag dan normaal. Soms blijft de voeding wel vijf uur of langer in de maag in plaats van drie uur. Bij veel mensen is de oorzaak van een luie maag niet bekend. Stress en spanningen kunnen de klachten beïnvloeden bij een luie maag.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van maagklachten met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen en met u de aard van de klachten bespreken. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw wat u wel en niet kunt eten.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.