Soort klachten

Te zwaar, niet lekker in uw vel. Een te hoog (of te laag!) gewicht heeft vaak invloed op uw geestelijk welzijn en vitaliteit. Een lichaam en geest die niet in balans zijn zorgen voor ongemak veroorzaken vaak andere, niet gerelateerde klachten.

Aantrekkelijk gepositioneerde lekkernijen maken het moeilijk voor menigeen om ons gewicht in balans te houden met de rest van het lichaam en onze geest. Met als gevolg dat we regelmatig pogingen doen om deze balans te herstellen door onszelf (tijdelijk) verboden en soms ook normale gezonden etenswaren te onthouden. Vaak gebeurt dit in de vorm van een 'crash' dieet waarbij we in korte tijd zo veel mogelijk kilo's willen kwijtraken. Deze aanpak is voor weinigen succesvol, meestal vallen we na het beëindigen van het dieeet al snel weer terug in onze oude gewoonten waarna de kilo's er in een mum van tijd weer aan zitten.

Na een lange periode van steeds maar weer aankomen en dieten gaat het steeds moeilijker. Het lichaam verdedigd zichzelf met de aanmaak van extra reserves omdat het weet dat die reserves binnenkort weer aangevallen zullen worden. Ook het toenemen van de leeftijd speelt een rol, het lichaam is steeds minder goed in staat regressie te pareren. We worden minder flexibel.

Veel mensen worstelen hun leven lang met hun gewicht. Over (en onder) gewicht kan vele oorzaken hebben. Het eerste waar men meestal aan denkt is een gebrek aan beweging en een overschot aan (calorierijk) voedsel. In veel gevallen is dit een (gedeeltelijk) juiste diagnose. Er is echter vaak meer aan de hand. Een verstoorde hormoonhuishouding, een niet goed functionerende schildklier, verlaagde vetverbranding, geestelijke instabiliteit, dit zijn zo maar enkele indicaties die bij kunnen dragen aan over of ondergewicht. De oplossing minder eten en meer bewegen werkt dan ook niet altijd. Sommige mensen beperken in een ultieme poging hun dagelijks dieet tot 1000 calorieën en vallen de eerste week een paar kilo's af waarna het afvallen langdurig stagneert.

Het is dus verstandig verder te kijken dan het 'minder eten en meer bewegen' advies.

Instabiele Hormoon huishouding

Een goed gebalanceerd lichaam heeft een goed functionerende stofwisseling en gereguleerde hormoon huishouding nodig. Dit is namelijk de basis van het zelf herstellend en genezend vermogen van het lichaam en de basis voor uw welzijn.

De behandeling van overgewicht met Bioresonantie

De behandeling is afhankelijk van de patient en de therapeut. In grote lijnen zal de behandeling erop gericht zijn de metabolische huishouding in uw lichaam in balans te krijgen.

Voordat tot behandeling wordt overgegaan zal de Bioresonantie therapeut u met het Bioresonantie apparaat testen. Met de uitkomst van de testen wordt een diagnose gemaakt en een behandelplan opgesteld. Hierin staat hoe de behandeling zal verlopen en wat uw aandeel in de behandeling is. Wanneer er sprake is van voedsel allergie zal ook advies gegeven worden over uw eet en beweegpatroon.

De behandeling via Bioresonantie vindt plaats met behulp van elektroden. Eventueel wordt een electrode op het te behandelen orgaan gelegd. Via de elektroden worden electro-magnetische impulsen door het lichaam gestuurd. De behandeling is volledig pijnloos en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische medicijnen. Het is mogelijk dat u na afloop van een behandeling last heeft van vermoeidheid. Dit wordt veroorzaakt doordat  het lichaam na de behandeling in hoog tempo afvalstoffen afvoert uit het lichaam. Deze  klachten zijn echter eenvoudig te verminderen door veel water te drinken. Uw nieren voeren een groot deel van uw lichaams afvalstoffen af. Veel water drinken zorgt er voor dat er meer afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.